klaudiameble Opublikowano 13 Stycznia 2014 #1 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 używam piec żywiec ekonomic 25 kw jakie ustawienia do palenia czeskim ekogroszkiem . ogrzewam dom o pow.ok 220 m2 częściowo docieplony, instalacja grawitacyjna z pompą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstaszek Opublikowano 13 Stycznia 2014 #2 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 jeśli posiadasz zawór 4D to proponuje odpuścic sobie kombinacji typu wolnieja ciagle ja zmieniłem niedawno sposób podawania i jest elegancko sporo oszczędności na groszku mianowicie podawanie 4 przerwa podawania 15sek. wiatrak na 6 z 10 zawór ustawiony coprawda pogodowo niemniej jednak nie zauważyłem aby puszczał więcej jak 41 stopni na centralne zatem jak już to ustawisz to napisz jaki okres piec ci sie nagrzewał i po jakim czasie stygnoł przy histerezie 2 stopnie i zauważ czy po cyklu 12 godzin masz zachowany kopczyk na retorcie jak już to ustalisz to pisz powiem ci w dalszej kolejności co ustawic i usprawnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.