Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Defro Dou 75 Kw

szwistak

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Dostałem w spatku opieke na tym piecem :) w 700 m2 sklepie + pomieszczenia mieszkalne na pietrze. W sumie jest 24 grzejniki, 70 m2 podlogówki, boiler 150 l. Mysle ze dziala teraz na ustawieniach fabrycznych. Sciaga na drugi pietrze gdzie jest komin ciepla nawet bardzo. czy to jest problem da sie z tym zyc? Jaka powinna byc temperatura spalin? Mozecie poradzic jak to najlepiej poustawiac. Narazie w popiole troche niespalonego groszku jest.

Temp na piecu: 70-72 * C

Jak potrzeba dokladniejszych ustawien to moge przepisać

dziekuje,

Rafal

Nie wiem co oznacza "dostałem w spadku" ale obsługi kotła o mocy pow 50kW nie można dostać w spadku! Aby go obsługiwać musisz mieć ukończony kurs i uprawnienia! Myślę że właściciel (administrator) obiektu powinien zdawać sobie sprawę z tego co robi a jak nie wiedział co robi to powinieneś o tym powiedzieć. Jak nie posiadasz uprawnień to proponuję wogóle nie dotykać się do kotła, bo możesz sobie zrobić krzywdę, lub zniszczyć urządzenia. Właściciel nie ma prawa wydać Ci polecenia obsługi tego kotła, ani dopuścić do jego obsługi bez wymaganych uprawnień. Inna sprawa, że za obsługę bez wymaganych uprawnień obsługujący i właściciel podlegają pod odpowiedzialność karną! Z czego musisz zdawać sobie sprawę.

OK :) sam poszedłem i sprawdziłem jednak to jest Defro Duo 50. Bazowalem tylko na info od wlasciciela

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.