KMWrocław Opublikowano 1 Stycznia 2014 #1 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Witam Serdecznie! Proszę o pomoc w ustawieniu sterownika ARGON 2. PIEC 30 KW PRODUCENT - NIE WIEM DOKŁADNIE ZAMAZANA TABLICZKA WENTYLATOR RMS 120 K - 80W - 230M3 PIECEM NAGRZEWAM WODĘ CWU I CO. Kilka dni temu przeprowadziłem się pod Wrocław. Powierzchnia budynku około 200 m2 , podzielona na 2 mieszkania i kilka innych pomieszczeń. W tym salon centralny o powierzchni 50 m2 i wysokości do sufitu około 4 metrów. Z rodziną zajmujemy jedno mieszkanie o powierzchni około 60m2. W pozostałych pomieszczeniach i u nas są kaloryfery na ścianach. W sumie na obiekcie jest 12 lub 13 sztuk. Dzisiaj przestawiłem ustawienia fabryczne pieca na znalezione tutaj na forum. cb - 8 pp - 3 od - 5 Og - 5 CU - 45 CD- 10 Przy wcześniejszych, fabrycznych ustawienich, piec bardzo wolno się nagrzewał. Bardzo rzadko lub w ogólne wchodził w stan wstrzymania. Grzał i Grzał. Spalanie ekogroszku było na poziomie 35 kg w nocy przy malutkim mrozie.I można było się udusić z gorąca w nocy. Kaloryfery były bardzoooo gorące ,wręcz parzyły. Dzisiaj po zmianie na nowe ustawienia , piec nagrzał się o wieeele szybciej niż wcześniej i teraz jest w stanie wstrzymania. Nie mamy niestety zainstalowanego żadnego termostatu pokojowego. Moje pytanie jest takie, jak ustawić prawidłowo wszystkie parametry pieca,aby nie grzał za mocno i żeby spalanie ekogroszku było jak najmniejsze. Grzeje głownie ekogroszkiem PIEKLORZ. Proszę o pomoc/ rady/ wszystkie sugestię.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.