kubast Opublikowano 14 Listopada 2013 #1 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Witam, ponieważ nawet nie wiem jak szukać podobnego problemu zakładam nowy temat. Po dzisiejszej akcji z kotłem pozostał mi jeden problem. Dmuchawa strasznie "szeleści". Do tego przy otwartych drzwiczkach od pieca jest taki podmuch, że w kotle mam ognie piekielne. Mogę (drzwiczki otwarte) wyregulować przesłonę na dmuchawie tak, że nie słychać tego "szelestu", ale po zamknięciu drzwiczek w kotle ogień jakby się tłumił, nie ma takiego nadmuchu mocnego. Oczywiście problemem jest ten "szelest" wentylatora, jakby lewe powietrze czy coś. Jeśli to nic poważnego to spoko, ale do tej pory nie grzebałem przy dmuchawie i nie szeleściła tak. Zastanawia mnie jeszcze ten "podmuch" przy otwartych drzwiczkach. Jeśli ktoś mógłby coś doradzić to będę wdzięczny. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robogaz Opublikowano 15 Listopada 2013 #2 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Prosze sprawdzić czy dojście powietrza nie jest czasami gdzieś przytkane pyłem miałem.Szeleści zawsze jak ma słaby przelot i wytwarza nadmierne ciśnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.