Vienio1988 Opublikowano 7 Października 2013 #1 Opublikowano 7 Października 2013 pytanie dotyczy kotła zpodajnikiem głownym paliwem jakie bym chcial stosowac to trocina z mozliwoscia zmieszania z miałem lub eko groszkiem co byscie doradzili mial czy groszek do ogrzania jest jakies na chwile obecna 110 m2 lecz chce przystosowac piec do 230m2 około do tego 100m2 podlogówki i baniak na wode 120l w okresie letnim zapotrzebowanie na ciepla wode oczywiscie do ogrzania baniaka takrze podkowa pod kuchnia oczywisice palenie latem wylacznie trocina co wy na to jakies sugestie prawde mowiac to jestem nieco zielony w tej sprawie :P
marekd Opublikowano 9 Października 2013 #2 Opublikowano 9 Października 2013 Piec z podajniem slimak bo lepiej sie go da ustawic mozesz zobaczyc kociol kapid ze sterownikiem kobra mam taki.
Vienio1988 Opublikowano 11 Października 2013 Autor #3 Opublikowano 11 Października 2013 a gdybym zasypal go sama trocina nie zawiesi sie ona w podajniku ??? widziałem takie podajniki okragłe z smiglem na dole i ślimakiem ale nie moge takie czegoś nigdzie odnaleść
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.