artur20wadrzyk Opublikowano 7 Maja 2013 #1 Opublikowano 7 Maja 2013 Dzień Dobry mam do pańśtwa pytanie mieszkam w kamienicy i chcialem zrobic sobie ciepła wode z pieca. mam piec kaflowy w kuchni i chciałem zapytac co musze kupic zeby zrobić sobie ciepła wode z niego ? to znaczy podkowa do pieca ? jaka ( moze byc najmniejsza) bojler ( to wiem) grzejniki mam :) ale pytanie tutaj tkwi czy mam kupować jakis zbiornik wyrownawczy czy cosik ?? prosze o pomoc woda zimna bedzie leciec z jednej rurki a potem gdzie co i jak ? bo zasade znam ale nie wiem czy dobrze mysle. prosze o pomoc pozdrawiam Artur
gersik Opublikowano 7 Maja 2013 #2 Opublikowano 7 Maja 2013 woda zimna bedzie leciec z jednej rurki a potem gdzie co i jak ? bo zasade znam ale nie wiem czy dobrze mysle. Jak znasz zasadę to po co ci pomoc? Narysuj jak to sobie wyobrażasz a potem podyskutujemy.
artur20wadrzyk Opublikowano 7 Maja 2013 Autor #3 Opublikowano 7 Maja 2013 dodaje zdjecie nie profesjonalne ale jasne jak ja to widze
gersik Opublikowano 7 Maja 2013 #4 Opublikowano 7 Maja 2013 Nie postarałeś się. Czytaj tu i szukaj dalej; http://boungler.pl/forum/showthread.php?tid=1058 Ja to robię w układzie zamkniętym z pompą i odpowiednim zabezpieczeniem. Ewentualnie przez wymiennik płytowy i dwa układy. Drożej ale bezpieczniej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.