Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki Kocioł Gazowy

maciejch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam mieszkanie 45m2.Chce załozyc ogrzewanie gazowe bo do tego czasu mam piece kaflowe jaki piec na taki metraz turbo czy kondensacyjny???Prosze o poradę,do ogrzania sa 2 pokoje po 15m2 łazienka 4m2 i kuchnia 8m2

Opublikowano

Tu nie ma wyboru, pokarz mi kocioł z zamkniętą komorą spalania o tak małej mocy którą będziesz potrzebował do nagrzania swojego mieszkania.

Opublikowano

dlatego pytam sie o porade nie znam się na tym.Mam juz wszystkie pozwolenia i powiedziano mi że tylko nadaje się piec turbo albo kondensacyjny,nie wiem czy pisałem ale chodzi mi też o grzanie ciepłej wody miesięcznie zużywam z cała rodziną 8m

Opublikowano

Tu nie ma wyboru, pokarz mi kocioł z zamkniętą komorą spalania o tak małej mocy którą będziesz potrzebował do nagrzania swojego mieszkania.

a jaki piec mam wybrac
Opublikowano

Kolego "maciejch" kocioł musisz wybrać sam, powinien on być o jak najmniejszej mocy minimalnej bo masz małą powierzchnię do nagrzania, powinien być blisko ciebie dobry serwis. Czy kocioł 2f, czy 1f to zależy od twoich potrzeb na ciepłą wodę. Jeśli masz wannę i korzystasz z paru punktów poboru ciepłej wody w jednym czasie to 2f odpada bo po prostu nie ma takiej przepustowości wody ciepłej. Jedno funkcyjny jest lepszy ale droższy bo dochodzi zakup bojlera. Kocioł 1f prędzej dopasujesz do swoich potrzeb na C.O.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.