Lama79 Opublikowano 10 Marca 2013 #1 Opublikowano 10 Marca 2013 Witam wszystkich forumowiczów, fakt temat odbiega od zagadnień na forum. Szukam informacji od użytkowników okien przesuwnych typu HS lub HSK. W najbliższym czasie chcę zamknąć mój dom. Wszystkie okna mam już zakupione z wyjątkiem okna tarasowego szer.3600mm wys.2400mm. Zastanawiam się nad oknem typu HS. Tu mam pewne wątpliwości. Jeśli możecie to napiszcie co sądzicie o takim systemie. 1) Jaki macie wymiar okna i jak dzielone, czy HS czy HSK? 2) Jaki profil okna i jaki pakiet szybowy? 3) Czy występują jakieś problemy z domykaniem, przesuwaniem? 4) Czy faktycznie okna tego typu są mniej szczelne? 5) Czy na dzień dzisiejszy zamówilibyście jeszcze raz takie okno czy inny system? 6) Inne wady i zalety. Pozdrawiam lama79
LordZappa Opublikowano 12 Marca 2013 #2 Opublikowano 12 Marca 2013 Jeśli możecie to napiszcie co sądzicie o takim systemie. 1) Jaki macie wymiar i jak dzielone, czy HS czy HSK? 2,9 x 2,2 podzielone na 2 (część stała, część ruchoma), HSK 2) Jaki profil okna i jaki pakiet szybowy? veka stand., pakiet 2szyb. 3) Czy występują jakieś problemy z domykaniem, przesuwaniem? przesuwanie bez problemu, wymaga dobrej stabilizacji, szczególnie dół; przy zamykaniu czasmi trzeba lekko docisnąć górny wewnętrzny narożnik przesuwnego okna (musze to jescze podregulować) 4) Czy faktycznie tego typu są mniej szczelne? nie widzę powodu, dlaczego miały by być mniej szczelene, zwsze można sprawdzić klase szczeloności w karcie;-) 5) Czy na dzień dzisiejszy zamówilibyście jeszcze raz takie okno czy inny system? tak, 6) Inne wady i zalety. cena, po drugie cene szczególnie w rozwiązaniu z niskim progiem Pozdr Janusz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.