Arekv2 Opublikowano 17 Marca 2013 #51 Opublikowano 17 Marca 2013 Będę jednak nieco upierdliwy :) i dopytam odnośnie dolnego spalania- jak mianowicie podawałeś PW gdy paliłeś od dołu? Czy kombinowałeś z podawaniem od strony popielnika czy też odrazu dorobiłeś klapkę w drzwiczkach zasypowych. Czy mógłbyś jeszcze podać jaka stałopalność osiągałeś przy spalaniu dolnym a jaką przy górnym? Bo może w moim przypadku też nie ma co kombinować z dolnym paleniem tylko palic od góry? Obecnie palę metodą bez wygaszania i osiągam stałopalnośc na 1 zasypie ok 8 godz , spalając dziennie ok 27 kg węgla kamiennego.
emilin Opublikowano 19 Marca 2013 Autor #52 Opublikowano 19 Marca 2013 PW miałem wspólne razem z PG tzn. z popielnika.sam palnik wygladał podobnie jak na tym zdjeciu jak weźmiesz jedną strone wstecz to tam sobie powiekszysz ta fote,jeden z kolegów pisał jak ma u siebie. A klapkę w drzwiczkach zasypowych (KPW) to dorabiałem dopiero do palenia od góry,przy dolnym paleniu jej nie było
emilin Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor #53 Opublikowano 4 Listopada 2013 Odgrzewam :D Pale od góry,zrobiłem KPW, w fazie odgazowywania węgla niestety ale kopci z komina :( Czy może to byc spowodowane tym że otwór w mojej KPW jest za mały i przez to za mało podaje PW? A może to wina węgla? Węgiel brunatny z Bogdanki,czytałem na forum że jest on jest trudny do spalania bezdymnego. Moja KPW
Mikesz62 Opublikowano 5 Listopada 2013 #54 Opublikowano 5 Listopada 2013 Bogdanka nie wydobywa węgla brunatnego!
emilin Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor #55 Opublikowano 5 Listopada 2013 Oczywiście chodziło mi o węgiel kamienny ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.