Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Właśnie stoję przed wyborem Stalmark 25kW albo KMG-1

Powierzchnia użytkowa ok. 160m2, głównie przez skosy ale gdyby policzyć obrys parteru z garażem i poddasza to wychodzi 226m2. Budynek w miarę dobrze ocieplony. Do tego jeszcze ogrzewanie ciepłej wody.

Zastanawiam się nad KMG-1 albo Stalmarkiem 25kW. Cena praktycznie identyczna - 6800zł.

Stalmark chyba częściej stosowany zaś KMG-1 wydaje się mieć lepsze parametry np. pojemność zasobnika 140kg a nie 90.

W temacie pieców na paliwo stałe jestem całkiem zielony więc bardzo proszę o rady który wybrać.

Pozdrawiam,

Darek

Witam Piec KMG-1 30KW (pow grzewcza od 100 do 300m2) z wężownicą do ciepłej wody wewnątrz (żaden inny piec tego chyba nie ma) kupiłem w grudniu 2005r okres grzewczy zacząłem godzinę przed północą 31 12 05r. :)

posiadam mieszkanie w kamienicy o pow 118 m2 spalam w nim ekogroszek,miał, oraz najlepsze paliwo jakie znam miał płukany gradacja od 1cm do 2cm (niska cena a w pełni wartościowe paliwo pod wzgledem energetycznym)

ze specjalnej wężownicy zamontowanej fabrycznie w piecu mam całodobowo dostęp do ciepłej wody jak z junkersa

po odpowiednim ustawieniu sterownika ST-71 nie mam żadnych przerw w dostawie ciepła związanych z wygaśnięciem pieca należy tylko uzupełniać braki opału w zasobniku, raz na tydzień wyrzucać popiół z pojemnika z dołu i raz na miesiąc czyścić kanały dymowe wewnątrz pieca (sadza nie wylatuje gdzieś na podłogę tylko prosto do zasobnika z popiołem)

gwarancja na kocioł jest 10cio letnia więc mój piec ma daleko do jej końca zresztą kto powiedział że piec ma być tylko na 10 lat

obecnie wyprowadzam się z zajmowanego lokalu a tam gdzie zamieszkiwać będę jest miejskie CO więc muszę (z żalem) sprzedać piec, zainteresowanych z poważnymi ofertami proszę o kontakt tel. 888 322 776