speed Opublikowano 19 Września 2012 #1 Opublikowano 19 Września 2012 witam serdecznie mam problem z moim kotłem dworek mz 4 mam trudności zawsze z rozpaleniem,kocioł nie chce rozpalic paliwa,a jak sie juz uda to spala sie baredzo szybko.Nastepny problem to głośne buchanie w kotle co jakiś czas?Czy zna ktoś jakąś przyczyne? Cytuj
sorier Opublikowano 20 Września 2012 #2 Opublikowano 20 Września 2012 Oczywiscie. Przyczyną jest nagłe zatrzymanie dmuchawy po dłuższej jej pracy, chwilowy postój i ponowne jej włączenie. Wybuch gwarantowany. Pal od góry: węgiel prawie do pełna, na to gazety, drewno i trochę węgla. Podpalasz, a jak się pewnie rozpali to włączasz dmuchawę. Dmuchawę ustaw na jak najniższe obroty maksymalne, tak by kocioł po jej włączeniu powoli nabierał temperatury. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi