bartek1855 Opublikowano 7 Lutego 2012 #1 Opublikowano 7 Lutego 2012 witam chciałbym się dowiedzieć czy mój wstępny szkic instalacji byłby poprawny co by było można dołożyć?układ otwarty [attachat=12782:podłączenie pieca 2.pang] Cytuj
mark3 Opublikowano 7 Lutego 2012 #2 Opublikowano 7 Lutego 2012 dołożyć należy rure wznośną i naczynie wzbiorcze Cytuj
bartek1855 Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor #3 Opublikowano 8 Lutego 2012 czy takie podłączenie naczynia jest prawidłowe w 1 schemacie czy w drugim?i czy pompa c.o nie będzie zakłócała obiegu c.w.u? Cytuj
bartek1855 Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor #4 Opublikowano 9 Lutego 2012 panowie pomocy czemu nikt nic nie napisze?byłem przekonany ze tu ktoś mi pomorze?przecież jest tu tylu fachowców a tu nic POMÓŻCIE MI Cytuj
mark3 Opublikowano 9 Lutego 2012 #5 Opublikowano 9 Lutego 2012 naczynie wg schematu 1 pracowałoby prawie jak grzejnik dlatego schemat 2 z dodaną rurą przelewową,dołożyć zasilanie i zrzut wody z instalacji, zespół pompy wzbogacić o filtr przed i zawór zwrotny za pompą i zawory umożliwiające czyszczenie filtra i wymianę pompy, manometr przy wyjściu z kotła, termometry przy wyjściu i na powrocie. A tak w ogóle to jest to układ klasyczny omawiany wielokrotnie na forum Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi