Skocz do zawartości

Grześ4

Forumowicz
  • Postów

    15
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia Grześ4

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca
  • Tydzień pierwszy zaliczony
  • Miesiąc później
  • Od roku na pokładzie

Najnowsze odznaki

1

Reputacja

  1. Kolega Sambor podał jeden z ważnych warunków. Generalnie producenci podają wymagane ciśnienie w naczyniu przeponowym jako pst +0,2 bar . Jako pst. można przyjąć wysokość położenia najwyższego odbiornika względem naczynia np. jeśli masz grzejnik na wysokości 6m w stosunku do naczynia/pieca to należy przyjąć 0,6 bar +0,2 bar = 0,8bar jako ciśnienie minimalne w naczyniu. Oczywiście możesz sobie przyjąć większe ale w tedy zmniejszaj możliwości przyjęcia wody w naczyniu. Ciśnienie w naczyniu zawsze ustawia sią na odprężonym układzie tzn. na części wodnej nie może być ciśnienia ( woda może być ale nie pod jakim kolwiek ciśnieniem). Kiedy w części powietrznej nie ma ciśnienia wtedy na instalacji również zmienia się szybko ciśnienie ( naczynie całkowicie wypełnione wodą i nie "pracuje").
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.