Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Budowa Instalacji Co +Cwu Prosze O Sprawdzenie I Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam dzisiaj fachowcy zaczeli montowac mi kotlownie, mam piec ogniwo eko 25KW + wymiennik 200l , zawor 3d, i to wszystko w ukladzie zamknietym. ponizej załaczam zdjęcie z 1 dnia, i juz mnie troszke zaniepokoiło np dlaczego termometr na powrocie jest za trójnikiem? i prosze p[owiedzieć czy to co widzicie jest ok? dodam ze za wyjsciem z pieca jest grupa bezpieczeństwa.post-43609-0-38224900-1348763650_thumb.jpg

Opublikowano

Witaj fajne termometry , i rurki zamocowane :) szkoda że nie wyszedł Panom równy pion od tego zaworu 3 D , mało danych , przedstaw cały schemat a z pewnością zostanie opisany , i twój niepokój będzie mniejszy :)

Edytowane przez darecki2308

Opublikowano
  • Autor

hhhhhmmmmmmmm zalozenie takie , będą dwie pompy co i cwu naczynie przeponowe 50l, całego schematu nie znam ponoć mam być spokojny ;) chodzi mi o to czy term nie powinien mierzyc tem wchodzącej do kotła ?bo w tym ukl raczej nie!!!!

Opublikowano

pewnie ten term, dolny będzie wskazywał temp.powrotu ale przed zaworem 3d , co nie znaczy że nie powinien być również bliżej pieca .ja wstawił bym również 1 bliżej powrotu pieca (np. na trójniku ) przy wejściu miałbyś dokładniejszy odczyt jaka temp. wody wraca do piecyka :P , a obecny również pozostawił .Będzie widoczna różnica.jeśli zadaniem 3d jest ochrona powrotu .

Opublikowano
  • Autor

ok jutro bedzie wiecej szczegółów, mam nadzieje ,że chłopaki wiedzą co robią

Opublikowano

Przejmujesz się miejscem montażu termometru na powrocie zamiast zadbać o podwyzszenie tej temperatury. Przy montażu jak na zdjęciu regulujesz temperaturę na grzejniki, ochrony powrotu brak, czy przed baypasem czy za temperatura będzie taka sama. Wydaje się że powinieneś przyjrzeć się średnicy rur (jaka jest bo wygląda skromnie).

Opublikowano

Instalacje w wiekszości bez ochrony temp powrotu - chłopie o czym ty gadasz