Skocz do zawartości

mojroweronline

Nowy Forumowicz
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia mojroweronline

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Tydzień pierwszy zaliczony
  • Miesiąc później
  • Od roku na pokładzie

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Mam pytanie odnośnie ciągu kominowego? W jaki sposób regulujesz ciąg? Masz szyber na czopuchu ale KRC (kominowi regulator ciągu)? Czytałem na forach i są różne opinie na temat przymykania przekroju kominowego. Jedni mówią że przy piecach z zasobnikiem nie powinno być żadnej klapy. Inni sugerują założenie KRC... Jaka jest wasza opinia?
  2. Mówisz, że łapało lewe powietrze między ślimakiem a retortą? Na łaczeniu?
  3. Kocioło 20kW. Właśnie też bym chciał tak ustawić. Problem w tym, że jeżeli ustawie tak jak ty masz to ilość węgla wypychanego na retorte jest za mała i żar cofa się do ślimaka i wszystko się gotuje. Ustawienia standardowe dla Compit 520 w załączniku
  4. Moje nastawy to: F8 Czas podawania w trybie praca - 23 F9 Czas przestoju w trybie praca - 45 F10 - czas pracy w trybie podtrzymania - 40 F11- czas przestoju w trybie podtrzymania - 25 F5 - dmuchawa - 55 Dodam, że nie mam zaworu 4 drożnego. Piec praktycznie nie podaje ekogroszku w trybie podtrzymanie. Pracuje żeby dogonić, zdaną temperaturę. Następnie w podtrzymaniu czeka około 20-25 min i wraca do stanu praca. I odnowa goni zadaną temp... Czasami strach zostawić piec, zeby żar nie cofnął się do samego podajnika.
  5. Mikoła 1979 udało ci się coś ustalić w sprawie cofającego żaru? Mam identyczny problem. Spaliłem już dwa czujniki temp. Jak tylko skróce czas podawania albo zwiększe przestoju ekogroszek cofa mi się do ślimaka i wszystko się "gotuje". Liczę zatem na jakąś podpowiedz:)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.