Skocz do zawartości

szmalbogacki

Nowy Forumowicz
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia szmalbogacki

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Tydzień pierwszy zaliczony
  • Miesiąc później
  • Od roku na pokładzie
  • Starter dyskusji

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam! Dziekuje za odpowiedz i rady:) 1. Popiol nie zawiera niedopalonego wegla. 2. Jezeli chodzi o czyszczenie pieca...., no coz dopiero teraz wiem ze trzeba cos takiego robic. Jedyna informacja ktora dostalem od pracownika montujacego piec bylo wynoszenie popiolu...:) Prosze zatem o instrukcje jak mam to uczynic, z pewnoscia jest co czyscic :angry: 3. Ogien w poczatkowej fazie ledwo dotyka deflektor, z czasem jak nabiera temperatury otacza deflektor z obu stron. 4. Temperatura w domu jest dobra, z tym ze na parterze jest bardzo cieplo, grzejniki sa tylko lekko odkrecone, natomiast na 1 pietrze jest troche zimniej, z powodu dachu ktory nie jest dobrze uszczelniony. 5. Ogien ma kolor zolty, jak mialem odslonieta klapke na ok. 3 cm. to byl bardziej bialy i przypominal ogien " z palnika". Zauwazylem ze jak mialem wiecej odslonieta klapke( na 3 cm.) to popiol byl w wiekszosci jak proszek, teraz klapka jest na ok. 1cm. a popiol przypomina "popkorn":) Jezeli jeszcze czegos nie napisalem to prosze o podpowiedz. Prosze takze o rady co mam robic , a czym nie regulowac zeby nie zjadalo mi tyle wegla. Z gory bardzo dziekuje!! Pozdrawiam!
  2. Witam! Od roku posiadam piec ECO LUX 17 firmy Metalteres. Prosze o pomoc i rady, jak ustawic parametry aby spalanie wegla obnizyc do minimum. Powierzchnia uzytkowa domku wynosi 150 m. Parametry mam ustawione tak jak poradzil mi pracownik tej firmy: U0-65, U1-20, U2-60, U3-20, U4-40. Klapka na dole pieca, regulowana srubka, jest otwarta na ok. 1cm. Pokretlo ktore reguluje przeplyw wody do rur z pieca( skala 1-10), jest ustawione na 3. Jak zauwazylem, czas od wylaczenia pieca( osiagniecie ustawionej temperatury) do wlaczenia ponownego wyniosi ok. 8 min., a do rozpalenia go ponownie do wymaganej temperatury takze 8 min. Nie wiem jakim cudem kiedys udalo mi sie przy podobnych ustawieniach osiagnac 15 min. przerwy, 7 min. ponownego rozpalenia... Dodam tylko ze musze CODZIENNIE ZAPELNIAC CALY ZBIORNIK!! :angry: Jak montowali mi piec, zapewniali mnie ze bede dosypywal raz na kilka dni... Prosze powiedziec czy takie ustawienia sa dobre? Prosze takze o rade, czym mam regulowac w piecu: czy klapka?, czy tylko temperatura na piecu?, czy moze pokretlem od wody? Niestety, jak rozmawiam z ludzmi to kazdy radzi cos innego...:) Prosze zatem o rade fachowcow. Z gory bardzo dziekuje!!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.