Jeśli układ zamknięty to oprócz naczynia na powrocie instalacji powinny być zawory bezpieczeństwa. Widzę że on ma maks ciśnienie 2 bary, a więc zawory takie powinny być kupione. Oczywiście jak chcesz możesz założyć 1,5 bara (zobacz lub zapytaj czy już ich nie ma). To jakie są założone zawory warunkują jakie ciśnienie powinieneś mieć w instalacji. Jeśli zawory masz 2 bary to w naczyniu ciśnienie wstępne (samego gazu) powinno być 1 bar, kiedy dopuszczasz wodę to ją dopuść do 1,3 bara (wszystko odpowietrz) i odpal piec. Jak wygasisz piec i wystygnie wszystko do dolej wody do 1,5 bara i tak już niech zostanie. Oczywiście wszystko ma być odpowietrzone. Jeśli założone masz zawory 1,5 bara to ciśnienie wstępne ustaw 0,6bara, ciśnienie początkowe 0,8 bara a na koniec 1 bar.
Ciśnienie wstępne możesz sprawdzić w naczyniu np. jak masz do sprawdzania kół manometr to nim.
Jaka jest wysokość instalacji tj najwyżej położony grzejnik, bo to od tego też zalezy ciśnienie wstępne w naczyniu. Dlatego najpierw to podaj.
Do tego powinna być zamontowana wężownicaa schładzająca odrazu za wyjściem z pieca (gdzie powinien być zawór bezpieczenstwa jeszcze) np. http://www.domer.pl/...-wzs-2-kpl.html