Posiadam od początku sezonu pleszewski piec TILGNER. Czytam wypowiedzi użytkowników na forum i zastanawiam się w którą stronę iść z ustawieniami. Czy lepiej ustawić krótki czas podawania i mniejszą pauzę. Czy lepiej podawać trochę więcej groszku ale za to rzadziej (większa pauza)?
Druga sprawa... problemem w moim piecu jest spora ilość niespalonego do końca groszku w popielniku. Jakim parametrem i w jaki sposób operować żeby pozbyć się tego problemu?
Nie znalazłem odpowiedniego tematu więc napiszę tutaj. Mam problem gdyż w sterowniku MENUET nie mam pozycji czas pracy podajnika. Czas pauzy i resztę ustawień mam, ale nie mam czasu pracy. Może trzeba coś włączyć, żeby ta pozycja się pojawiła, czy jest to po prostu błąd w oprogramowaniu?
Tak przy okazji czytania tematu zastanawiam się czy można zastosować tzw. "trzecią rurę" ale nie zakładać do tego pompy tylko pozwolić, żeby woda przemieszczała się grawitacyjnie. Zadziała takie coś?