Skocz do zawartości

djbartez

Forumowicz
  • Postów

    28
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia djbartez

Odkrywca

Odkrywca (4/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca
  • Tydzień pierwszy zaliczony
  • Miesiąc później
  • Od roku na pokładzie

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. A z tego co wiem piec ten ma juz z 5-6 lat i nigdy retorta nie byla czyszczona.
  2. Ok bede pstrykal zeby wszystko zagralo od razu. W razie czego mam kumpla ktory w tym siedzi najwyzej jemu to zlece ;)
  3. Dam radę. Przejrzałem ten przewodnik i już kumam o co biega.
  4. Timon wielkie piwo dla Cb. A te sruby od retorty rozumiem sa od dolu.
  5. A jak rozebrac moj piec?? tak zeby dobrac sie do retorty bo na pewno nie przez dzrwiczki do wegla.
  6. Dodam ze na probe wspypalem dzis czeski niby kamienno-brunatny i tego wypala lepiej, nie robiac zadnych spiekow.
  7. Oj czy uszczelniony to nie mam pojecia bo ja kupilem juz dom z tym piecem. Nawet nie wiem jak zabrac sie do otwarcia palnika. Mowisz o retorcie rozumiem.
  8. Z tego co udalo mi sie ostatnio zaobserwowac to wegiel ktory mam podczas spalania w miejscu gdzie dochodzi powietrze z dmuchawy topi sie jak lawa tworzac te spieki. Podaje paramatry tego wegla: EKO-Kaloria Granulacja 8 - 25 mm Wartość opałowa 25 MJ/kg Popiół < 7% Siarka < 0,4%
  9. Sorki to pierwsze to temp podawanie 5 postoj 30
  10. U1 - 60 U2 - 5 U3 - 30 U4 - 25
  11. Geco P-402
  12. Witam, Zauwazylem od jakiegos czasu ze podczas spalania z prawej strony czyli od strony podajnika i dmuchawy tworza sie ogromne spieki tj. wegiel nie dopala sie tworzac spieki wielkosci po kilku godzinach nawet rozmiarow kilku cm. W czym tkwi problem bo probowalem ograniczac dostep powietrza i jest to samo. Z lewej strony retorty dopala sie normalnie.
  13. A jaka wartosc ustawienia temperatury do ktorej kociol ma nabijac i wejsc w podtrzymanie bo obecnie mam 65C.
  14. Jak zmienic parametry to ja wiem. Mi chodzi czy to ma sens. Zeby grzala najpierw jedna pompa - chodzi o spalanie.
  15. Geco 403 p02
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.