Witam wszystkich. Mam kilka pytań odnośnie zasadności montażu pieca na wszystko w 5 letnim domu 185 m2 uzytkowej z poddaszem, dom ocieplony styropianem 12, dotychczasowe ogrzewanie piec gazowy kondensacyjny 24kw i kominek z płaszczem wodnym w obiegu zamknietym. Zużycie gazu w całym 2011- to 2000 m3 gazu+ 5m twardego drzewa w kominku.( Kominek daje rade do ok. -10C, lecz palącw nim ciągle ktoś musi być w domu, żeby dokładać i jednocześnie pilnować, żeby się nie zagotowało). Jak z waszego doświadczenia wygląda zużycie drewna w piecu na wszystko w sezonie grzewczym- ile metrów drzewa musiałbym miec na sezon? Jak często w ciągu doby trzeba dokładać w takim piecu?, Czy opłacalne byłoby zamontowanie do tego pieca bufora np. 500l? I w końcu jaki piec za rozsądną cenę polecacie i na jaką kwotę trzeba się przygotować z całą instalacją, wymiennikiem, pompa,wkładem żaroodpornym do komina, robocizną itp.? Jeżeli nie piec na wszystko, to co innego polecacie.PS. gaz słuzyłby mi tylko do podgrzania wody użytkowej.