Witam piec z podajnikiem ślimakowym z rusztem wodnym15kw według karteczki brak metalowej blaszki jak mają wszystkie jakieś firmy krzaczek.
 
	Problem polega na tym że powyżej 55 stopni woda zaczyna się gotować i np mam 2 termometry jeden wkręcany a drugi wsadzony w katapilare ze sterownika i oba pokazują różną temperaturę różnica o około 10-20 stopni gdy przekroczy temperaturę te 55 stopni na tym przykręcanymi to nagle rośnie do tak 110 i się gotuje a ten w katapilare pokazuje np 80-90.
 
	Instalacja nowo robiona piec znajduje się w budynku gospodarczym około 20 metrów od domu po podłodze ma jakieś 3 metry żeby dopiero dojść do rozdzielaczy które są na poddaszu około 3 metry w górę i tam też znajduje się zbiornik wyrównawczy 
 
	Pompa jest co pamiętam na 10m wysokości 
 
	Co może być przyczyną dodam że zakładał mi ojciec hydraulik z 30 stażem który stwierdził  że prawdopodobnie coś z piecem jest nie tak.
 
	Dodam że piec używany