Vaillant Przegrzewanie zadanej temperatury
dodany przez
NorbertWE12, w Kotły gazowe
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez stasikk
Witam,
Chciałbym zakupić regulator pokojowy do pieca Vaillant VCPL246/3-5 R3, znalazłem na stronie producenta kilka modeli.
Interesuje mnie model bezprzewodowy.
Pytanie czy są jakieś inne sprawdzone regulatory do takiego pieca czy jestem skazany na vaillanta?
-
Przez norbi522
Witam mam do wyboru dwa kotły gazowe który był by waszym zdaniem lepszy?
-Buderus Gb172i 14kw
-Vaillant VC 20CS/1-7 exclusive 20kw
Dom 125m ogrzewanie podłogowe w całym domu bez żadnych kaloryferów. Do tych dwóch producentów mam najbliższy serwis.
Cenowo wychodzi praktycznie to samo i dlatego mam dylemat. Buderus ma minimalny zakres mocy od 2kw zaś Vaillant od 2,8 tylko pytanie czy wogle kocioł kiedy kolwiek będzie pracował na tak niskiej mocy i czy 2kw a w 2,8kw to jest duża różnica która odbije się na rachunkach ??
-
Przez losmichal
Witam
Niestety w najbliższym czasie czekam mnie wymiana kotła na nowy aktualnie Vaillant ecotec pro bez zasobnika CWU. Niestety nie mam miejsca na tradycyjny zasobnik CWU dlatego pomyślałem o kotle z wbudowanym zasobnikiem. Instalator z którym rozmawiałem o wymianie kotła powiedział że jeśli zdecydujemy się na kocioł z wbudowanym zasobnikiem to tylko Saunier Duval, Vaillant on nie zamontuje bo chce spać spokojnie, jednak nie chciał powiedzieć w czym problem.
I teraz się zastanawiam czy warto iść w Saunier Duval z zasobnikiem 2x21L czy lepiej zostać przy piecu Vaillant bez zasobnika. Czy częste przełączanie CO->CWU->CO może jakoś negatywnie wpływać na żywotność pieca ?? Pracuję w domu więc dość często korzystam z ciepłej wody w ciągu dnia, w aktualnym piecu już kilka razy wymieniałem zawór trójdrożny z tym że piec ma już 12lat.
Jeśli chodzi o wymianę pieca to zależy mi na żywotności i spokoju użytkowania aspekt finansowy to sprawa drugorzędna.
-
Przez Vaillant
Witam,
Posiadam piec Vaillant auroCOMPACT VSC S 146/4-5 150, od pewnego czasu jak piec sie zalacza to slychac dziwne stuki w piecu, czy jest tutaj ktos kto moglby mi pomoc w rozwiazaniu tego problemu. W zalaczniku dolaczam plik mp3, mozna posluchac co to za dzwiek,
Pozdrawim
Leszek
vaillant.mp3
-
Przez Miszał
Witam
Jako nowicjusz na początku chciałbym się przywitać
Przechodząc do meritum zmieniłem sposób ogrzewania z ekogroszku na gaz. Po miesiącu użytkownika pojawiło się kilka pytań i mam nadzieję że tu znajdę odpowiedź.
1 czy regulator pogodowy jest aż tak niezbedny? Jeśli tak to czy tej samej firmy czy można kombinować z innymi?
2 podczas grzania podlogowki i grzejników jednocześnie nie dogrzewa mi grzejnikow (są ciepłe do polowy). Czy na obieg grzejników zastosować dodatkowa pompę? Czy można podkręcić ta w kotle?
Dziękuję z góry za podpowiedź
Pozdrawiam
-