Brak temperatury powrotu TECH ST-550 z PID
dodany przez
kml, w Kotły z podajnikiem
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez klaudia21
Dzien dobry grupowicze,
potrzebuje waszej pomocy. Chce kupić piec do domu na ekogroszek o mocy 14kw, i zastanawiam się nad dwoma piecami
- SAS Efekt 14kw
lub
- STALMARK Eco Vegas 14kw
Który był by lepszy, prosty w obsłudze i mniej awaryjny ? Czekam na Wasze opinie
Pozdrawiam
-
Przez markimark1
Witam posiadam piec sas efekt 23 kw jade bez pida moje nastawy 10/70/50 przerwa 12/30 temp.kotła 53 na zawór zadaje od 35 do 40 przy tej pogodzie jaką mamy bojler 200l temp.45 regulator w piecu st 555.Węgiel zbadany w labola.wyszło mi 31 mj przechodzący trochę w koks.Regulator pokojowy st 280tech wyłączyłem sterowanie pompą i temp.bo mi szalał za mocno z temp.na zaworze,pogodynka też wyłączona.Mam jeszcze spieki i raz na dobę wiadro pełne.Doradzcie w miarę możliwości ustawień.Dom do ogrzania to ok.180 m.Dodam że pracuje na pompach równoległych cały czas.Pozdrawiam.
-
Przez Mario6421
Witam wszystkich i proszę o pomoc, od paru dni jestem w posiadaniu pieca SAS Efekt 23 KW z sterownikiem st-555, mój problem polega na tym ze nie umiem go poprawnie ustawić, opał się nie wypala do końca 3 razy dziennie muszę czyścić popielnik bo jest pełen!! (Z podajnika eko groszek szybko znika) Ponadto piec nie może osiągnąć temperatury zadanej czyli 60 stopni cały czas się wacha pomiędzy 56 - 58 stopni. Opał mam suchy z KWK Chwałowice. Moje ustawienia :
czas podawania 13 sek
czas przerwy 43 sek
siła nadmuchu 60 procent
praca podtrzymania 20 sek
przerwa podtrzymania 20 min
ponadto mam podłączoną pompę na bojler temp zadana 50 stopni i ją osiąga.
PROSZE O PORADĘ I POMO
-
Przez Grzesiekz182
Witam jestem na etapie kupna kotła SAS EFEKT 14KW który sterownik wybrać TECH ST-550zPID czy RECALART MultiFun
-