Sas SAS Efekt 17 kW - pomocy przy ustawieniach
dodany przez
Karol93, w Kotły z podajnikiem
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez skibson20
Witam wszystkich,
Posiadam piec Defro bio slim 15 kw. Aktualnie piec ogrzewa wstępnie dom w którym nie mieszkamy jeszcze. W domu wszędzie ogrzewanie podłogowe. Temperatura zadana na piecu to 65 stopni, histereza 10stopni. Piec dochodzi do zadanej i przekracza ja więcej niż 5 stopni czyli dochodzi tak do 72 i się wygasza. Problem polega właśnie na tym że po wygaszeniu musi się rozpalać i tak w kółko. Na serwisie mówią że tak ma być. Wydaje mi się że nie jest to optymalne dla pieca, bo rozpala się ok 12 razy na dobę,, przez co spala też więcej niż jakby pracował równo i podtrzymywał temp. Są to moje pierwsze doświadczenia z piecem na pellet. Proszę bardziej doświadczonych o o podzielenie się własnymi doświadczeniami oraz sugestie co zmienić by pięć lepiej pracował. Pozdrawiam
-
Przez mpt
Witam. Przed sezonem grzewczym zakupiłem piec na pellet 10kw. Przyjechali zamontowali oraz ustawili parametry które widoczne są na zdjęciach. Wcześniej w tym miejscu stał stary kopciuch. Nie jestem do końca przekonany że te ustawienia są poprawne. Mógłby wypowiedzieć się jakiś specjalista odnośnie parametrów i czy w ogóle poprawnie zmontowali tę instalację ? Oraz jak ustawiać mieszacz wody w zaworze, obecnie mam na 3.5 "skala jest do 6". Do tego mam jeszcze jeden problem, woda w bojlerze strasznie długo się nagrzewa, co może być powodem ? Wydaje mi się że coś zje****, idzie mi dość dużo tego pelletu...
-
Przez aikon91
Zakupiłem rodzicom podajnikowca tak na szybko bo śmieciuch pękł.
Trafił się SAS Gro-Eco w bardzo ładnym stanie za dobry pieniądz. Rok 2011 przepracował 6 lat i stał wpięty w instalację.
Bardzo fajny zgrabny kocioł 17kW wąski ale długi. Z małym zasobnikiem ok 80kg i malutkim ślimakiem. Sterownik tech st 37.
Moim zdaniem ciekawy wymiennik, wygląda że spaliny maja długą drogę zanim trafią w komin.
Może ktoś miał z nim styczność i podzieli się opinią??
Mało info jest w necie nt tego modelu.
-
Przez tosiek111
Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum może mi ktoś pomoc w sprawie pieca sas 23 kw na pellet nie włancza sie czówanie chodzi na okraglo jaka moze byc tego przyczyna
-
Przez Lukas8824
Witam. Mam problem z piecem sas 15 kw na pellet. Piec nie osiaga danej temperatury. Nastawione mam na 60 st. Pompa zalacza sie przy 50 stopniach i od razu tem bieżąca kotla spada ponizej 50. Co moze byc tego powodem??
-