Lazar Smartfire 15 Ustawienia I Spalanie
dodany przez
Norberto77, w Kotły pelletowe
-
Podobna zawartość
-
Przez Krzycho912
Witam panowie jestem nowym nabywca pieca na pellet z palnikiem kipi i sterownikiem plum ecomax850 posiadam poec 15 kw powierzchnia do ogrzania 120 m dom nie ocieplony mam problem przez pierwszych pare dni urzytkowania piec chcodzil bez zarzutu a ostatnio cos powaliłem w ustawieniach w sterowniku i jak mam zadana tem. 60 stopni dochodzi do 36 i dalej nie idzie . A jak ustawie załaczenie pompki co na 60 stopni to piec osiąga tem. 50 stopni ale pompka nie pompuje a kotlownie mam w piwnicy moze mi ktos pomoc z ustawieniami jakie maja byc fabryczne bo to tez troche powaliłem dzieki za Pomoc Pozdrawiam Krzycho
-
Przez szymek1894
Witam. Planuje zakup kotła na początku przyszłego roku. Wstępnie wybrałem kocioł "Heiztechnik Daspell lux gl". Chciałbym poznać opinie użytkowników a także inne propozycje. Budżet to ok. 14k.
Do ogrzania 250m2 po podłodze. Dom ocieplony styropianem 15 cm grafit. Okna 3 szybowe. Dom w trakcie budowy.
-
Przez Sławek998
Witam. Mój piec po uzyskaniu zadanej temperatury 60 stopni i wygaszeniu spada do temperatury zadanej do ponownego uruchomiena to jest u mnie 58 stopni i wtedy sie uruchamia ponownie ale proces tego uruchamiania trwa tak długo że temperatura spada do ok 40 stopni i bardzo powoli się podnosi do temperatury zadanej. To jest mój pierwszy sezon na tym piecu ale wydaje mi się że tak nie powinno być tym bardziej że bardzo dużo przy tym spala ok 40 kg na dobę.
-
Przez Robot16
Chciał bym się poradzić otóż uruchomiłem piec od października czyli 3 miesiące pali się non stop spaliłem 3 tony dodam ze instalacja stara wymieniłem tylko piec domek 200m kwad...grzejników wszystkich mam 10 i podłogówki 100 metrów bieżących,mam jeszcze jedno pytanie bo nie będę zakładać nowego tematu,czy u was kiedy pompa lądująca c.o się wyłączy to czy lekko przedostaje się wam ciepła woda z pieca do układu,czy od razu odcina coś wam powiedzmy jakiś tam zaworek............
-
Przez rozpalacz
Czy toś zna wszystkie parametry ustawień kotła Metal_Fach slim pellet ,ustawienie których zapewni prawidłowe funkcjonowanie kotła /np. całkowite spalanie pelletu,utrzymywanie zadanej temperatury itp./Znalazłem gdzieś na forum ustawienia dla tego kotła w załączeniu/, ale zdziwiony jestem ,że nadzór jest w tych parametrach wyłączony /wg. ustawień czas nadzoru 0/.interesują mnie tylko ustawienia dla co tradycyjnego/grzejniki na ścianie/.Szczególnie interesują mnie ustawienia które spowodują całkowite spalanie pelletu.
-
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik