Memciu
Forumowicz-
Postów
53 -
Dołączył
-
Ostatnia wizyta
O sobie
-
Płeć
Mężczyzna
Ostatnie wizyty
Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.
Osiągnięcia Memciu
-
Szczegółowo nie liczyłem ile wchodzi do pieca, ale według tabeli powinno wchodzić 40kg (model 2.0) https://skamet.com/?page_id=210 Temperaturę pieca mam ustawioną ok 62 stopnie. Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka
-
W poprzednią zimę też kopcił. Możliwe że zależne to było od temperatury na zewnątrz ale nie zwróciłem uwagi na to. Ogólnie próbuje palić tak by grube kostki były na dole a drobnym rozpalać od góry ( wylot spalin w górę). W ten sposób myślę że najlepiej się to wszystko spala, aktualnie to wszystko wytrzymuje bardzo długo bo rozpalając teraz po 16h jest jeszcze dodania temperatura na piecu ( około 30 parę stopni) . W piecu jako nie mam powietrza wtórnego ( sama dmuchawa, ale coś tam dodaję powietrza przez klapkę wybuchową w drzwiczkach). Wszystko w miarę możliwości dobrze działa. Ale i tak jeszcze ten i następny sezon i będzie trzeba myśleć o nowym piecu, by spełnia normy Eco design. I tu myślę co najlepsze będzie. Na stronie ciepło właściwe wyszło mi tak, ale co prawda jeszcze dom nie jest ocieplony, taki mam plan poprostu go ocieplić. https://cieplowlasciwie.pl/wynik/99fr Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka
-
Palę od lat bobrkiem i ostatnio bardzo zaczął kopcić. Teraz wziąłem Sobieski 2 (dość grube kostki) i Bobrek na pół. Fajnie się spala chociaż dymu nadal więcej niż w poprzednich latach. Sobieski fajnie trzyma temperaturę (długo) przez to że ma duże kostki. I to prawda z tym orzechem, dawniej Sobieski był drobny a teraz więcej dużych części ma. Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka