Skocz do zawartości

masterofpuppets

Forumowicz
  • Postów

    7
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia masterofpuppets

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post
  • Tydzień pierwszy zaliczony
  • Miesiąc później
  • Od roku na pokładzie
  • Starter dyskusji

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Wiem, że jest osobny temat, ale jakby umarł, a tu jest ciągle ruch, no i temat przewodni też się zgadza. Dzięki za pomoc, czym więcej czytam tym mniej wiem, każdy poleca co innego... ciężko się w tym odnaleźć. A ja nie mam o tym pojęcia,zanim zapytam jakiegoś fachury to chcę się tu trochę dowiedzieć, żeby mi bajek nie wciskał ani nie wykasował za jakieś cuda.
  2. Mam pytanie do specjalistów, chcę kupić ten piec w wersji 7kw, (do tego bojler 100l) ale piec będzie w piwnicy, a ma grzać grzejniki na 1szym piętrze. Jak mogę kontrolować temperaturę na piecu nie schodząc do piwnicy co pół godziny? Nie znam się na tym za bardzo. Wiem już, że założę miarkownik ciągu i pewnie będzie potrzeba jakiegoś sterownika. Napiszcie mi jak to zrobić i najlepiej jakie konkretnie urządzenia kupić (miarkownik i sterownik). I jeszcze jedno, czy ktoś poleci fachowca z okolic Gdańska (konkretnie okolice Kartuz)? I przy okazji - czy to jest dobry bojler http://www.kospel.pl/pl/produkty/wymienniki-i-zasobniki-cwu/43-wp-i-wpz-termo-hit.html ?
  3. witam, pewnie było już 100razy ale... Kupiłem mieszkanie w bloku po pegierowskim 55m2, mieszkanie jest na piętrze, a piec co jest w kuchni, wynikają z tego same problemy, więc chcę ten piec przenieść do piwnicy. Problem w tym, że nie mam o tym zielonego pojęcia. Po pierwsze jaki piec wybrać (tylko na paliwa stałe, nie ma gazu), szukam takiego żeby nie trzeba było do niego dokładać co godzinę, najlepiej taki żeby jednorazowy zasyp wystarczył na minimum 4godziny, nie powinien też kosztować więcej niż 3tysiące, nie musi to byc taki piec do którego dosypuję się raz na dobę lub rzadziej. Piec będzie w piwnicy ok 30m2, dzielić mnie będzie od niego piętro, więc potrzeba czegoś bezpiecznego, żeby nie trzeba było zaglądać co chwilę. Chodzi mi o to, żeby w miarę możliwości można było go jakoś ustawić, żeby nigdy nie gotowała się w nim woda i żeby nie dymił na całą piwnicę. Ostatni problem jest taki, że czasem wyłączają prąd i pompa przestaje działać na godzinę lub dłużej i właśnie wtedy w piecu który mam w kuchni temperatura rośnie do 100stopni i wszystko zaczyna "bulgotać", chciałbym tego uniknąc, proszę was o jakieś konkretne modeli piecy i dodatkowych potrzebnych rzeczy, tak żebym mniej więcej wiedział czego potrzeba jak zacznę szukać fachowca, bo z nimi to różnie bywa i jak zobaczą, że nie wiem o co chodzi, to pewnie zarobią więcej niż normalnie. Dodam też, że mieszkanie będzie ocieplane na wiosnę styropianem 10cm, okna są plastikowe, dach, też po remoncie.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.