witam!
w pierwszym zdaniu od razu powiem,ze 56 st. Celsjusza, jest to zdecydowanie za duzo,chyba,ze chcesz miec temp. w domu rzedu 28-29 st. , jednak nie wiem,jak to sie ma do starych instalacji.
ja mam tak nastawione parametry (przy temp. 37st. na piecu,temp. powietrza 3st., temp. w domu wynosi okolo 21-24st.)
1. 9 sekund
2. 3 minuty
3. 2x (krotnosc,czyli co ktory przedmuch ma zostac podany eko)
4. 2 bieg
5. 28st. Celsjusza
6. 24 st. Celsjusza (5. i 6. parametr jest bardziej istotny przy rozpalaniu i ewentualnym braku eko w podajniku)
7. 1bieg (moze byc tez 2. , o ile nie bedzie wypychal drobinek eko poza retort)
8. 84 sekundy
9. 11 sekund
10. b/d
11. b/d (nie grzeje bojlera poprzez piec)
takie parametry mam ustawione dla domu o powierzchni 125 m2, nieocieplonym w calosci (tylko niektore czesci),z nowymi oknami plastikowymi
mi spala caly podajnik (120-125 kg) [5 workow po 25 kg) w ciagu 6-7 dni (zaleznie od wiatru na dworze) - grzejniki nowego typu z rurkami miedzianymi.
Co do kalorycznosci wegla - mnie tez mowiono,iz ma 25-27 tys. KJ,a w rzeczywistosci mial duzo mniej. teraz mam groszek czeski (510zl/tona), faktem jest,ze sposob spopielania jest dziwny,gdyz powstaja wielkie grudy zuzlu,jednakze spala sie calkowicie.
aha,bylbym zapomnial,piec rowniez mam 25Kw i jestem jego wlascicielem od polowy pazdziernika, pale w nim od pocz. listopada. a parametry ustawialem sam metoda prob i bledow. zaslone dmuchawy mam otwarta na okolo 1/4.
mam nadzieje,ze moglem pomoc, pozdrawiam!
koper1426