Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich

 

dosyc niadawno zwrocilem sie do was o pomoc i uzyskalem fachowej porady bardzo szybko i skutecznie za co bardzo dziekuje.

do tej pory palilem w piecu z obrotowa retorta owsem i musze przyznac ze byl prawie dobrze.minus taki ze owies dostawal sie przez palnik i blokowal doplyw powietrza.mysle ze mozna ten problem rozwiazac ale teraz przy -10 nie bede eksperymantowal i poczekam do wiosny.

zaczalem wiec palic ekogroszkiem.kupowalem narazie po 2 worki w roznych skladach zeby zobaczyc gdzie najlepszy(dzisiaj kupielm 100kg z chwalowic-podobno jest dobry).

jak najlepiej ustawic teraz piec?mam pereko 25kw.

co do ustawien to ktos na forum pisal ze dobre jest 7sek podawania 21przerwy a wiec 1:3.tak tez mam.sila nadmuchu (od 1 do 10) na 5 a ta klapka na wentylatorze calkowicie otwarta.czy tak ma byc? a moze przyslonic?powiem szczerze ze temperatura w miare szybko rosnie wiec chyba ok?temp pieca na 61stopni a przedmuch mam ustawiony na 20 min.

do tej porymialem spalanie ok 25-30kg na dobe.dom nowy 200m2.

chetnie wyslucham wszystkich rad dotyczacych ustawien pieca(sterownik st37)

pozdrawiam wszystkich

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 lat później...

Proponuję zaprosić na regulację fachowca który ustawi co trzeba i wyjaśni jak to ustawiać oraz obsługiwać.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.