Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Skraplanie Wody Na Ściankach Zasobnika Na Groszek.


Leszek32475

Rekomendowane odpowiedzi

Klapa musi być zawsze zamknięta jeśli się pali w piecu! Wg mnie groszek jest nie całkiem suchy.. U mnie nawet jest napisane, ze klapa ma być zamknięta.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja bym Ci proponował zawsze mieć kilak worków w kotłowni otwartych – jeśli dysponujesz miejscem.

Jeśli np. masz nasypany cały koszt, to otwórz sobie kilka następnych worków (tyle ile wchodzi do kosza) i zawsze trochę przeschnie. Ale chyba jeszcze lepiej będzie wysypać na posadzkę te kilak worków. Na pewno lepiej się wysuszy niż w nawet w otwartym worku. Jeśli masz miejsce w kotłowni to chyba to będzie najlepsze rozwiązanie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Spoko, nie ma za co. Właśnie znalazłem wątek o suszeniu i wiele się pokrywa z tym co Ci proponowałem. 

https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/3600-suszenie-eko-groszku/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.