Skocz do zawartości


Zdjęcie

Brak Ciepłej Wody W Bojlerze



  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   mateo5801

mateo5801

    Nowy Forumowicz

  • Forumowicz
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 10 kwiecień 2013 - 12:52

Witam serdecznie ostatnio mam poważny problem, ponieważ brakuje mi cieplej wody z centralnego ogrzewania. Mam ogrzewanie tradycyjne, piecowe z pompą. Całe centralne ma 3 letni staż, więc chyba nie jest jeszcze takie stare Od pewnego czasu mam problem z woda z bojlera, centralne pracuje dobrze grzejniki grzeją bez problemu a woda w boljerze jest letnia i w kranie taka sama..Proszę pomórzcie co moze byc przyczyna,były odpowietrzane grzejniki i woda dopuszczana nie pomogło

Załączone pliki


  • 0



#2 OFFLINE   AdamGuitar

AdamGuitar

    Doświadczony Forumowicz

  • Ekspert
  • PipPipPipPipPip
  • 4256 postów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 10 kwiecień 2013 - 12:55

Opisz to szerzej. jaka jest temperatura zasilania , jaki układ pompowy itp.
  • 0
Kierowanie i Nadzory Budowlane w Branży Sanitarnej
Adam Zdrojewski upr. bud GP.IV/8346/153/TO/90-91 KUP/IS2874/01 zakres c.o., wod. kan.,c.t., went. i klim., sporządzanie projektów dla osób fizycznych, kontrola stanu technicznego.
adamzdro13@wp.pl

#3 OFFLINE   AdamGuitar

AdamGuitar

    Doświadczony Forumowicz

  • Ekspert
  • PipPipPipPipPip
  • 4256 postów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 10 kwiecień 2013 - 12:56

opisz zdjęcia.
  • 0
Kierowanie i Nadzory Budowlane w Branży Sanitarnej
Adam Zdrojewski upr. bud GP.IV/8346/153/TO/90-91 KUP/IS2874/01 zakres c.o., wod. kan.,c.t., went. i klim., sporządzanie projektów dla osób fizycznych, kontrola stanu technicznego.
adamzdro13@wp.pl

#4 OFFLINE   mateo5801

mateo5801

    Nowy Forumowicz

  • Autor tematu
  • Forumowicz
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 10 kwiecień 2013 - 12:59

temperatuta to max 65-70 stopni gdy wiecej jest zaczyna woda sie zagotowywac,do rurki jest zamontowany czujnik gdy osiagnie tempertaure 40 stopni włącza sie papka,piec jest kaflowy a w srodku wkładka,pompka jest ustawiona na 3 poziom

Użytkownik mateo5801 edytował ten post 10 kwiecień 2013 - 13:12

  • 0

#5 OFFLINE   szczepank12

szczepank12

    Bywa od czasu do czasu

  • Forumowicz
  • PipPip
  • 39 postów

Napisano 10 kwiecień 2013 - 13:46

To może być tylko kwestia kiepskiego obiegu C.O... proponuję zaraz po rozpaleniu w chwili włączenia się pompy choćby ręką skontrolować czy przez wężownicę bojlera jest przepływ tzn wg mnie już po kilku( kilkunastu) sekundach od włączenia pompy rura powrotna bojlera powinna być praktycznie niewyczuwalnie tylko chłodniejsza od zasilania. Sprawdź w pierwszej kolejności ten zaworek na powrocie czy nie przypchany jakimś syfem z instalacji..pozdr. Jeżeli nie to być może zapowietrzona wężownica?
  • 1

#6 OFFLINE   mateo5801

mateo5801

    Nowy Forumowicz

  • Autor tematu
  • Forumowicz
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 10 kwiecień 2013 - 14:39

teraz gdy patrzałem woda do boliera dochodzi ciepła ale juz nie odchodzi nie ma odplywu
  • 0

#7 OFFLINE   szczepank12

szczepank12

    Bywa od czasu do czasu

  • Forumowicz
  • PipPip
  • 39 postów

Napisano 10 kwiecień 2013 - 15:06

tak na wszelki wypadek sprawdź jeszcze filtr przed pompą..chociaż jeżeli piszesz że C.O. śmiga to mało prawdopodobne..
  • 1

#8 OFFLINE   mateo5801

mateo5801

    Nowy Forumowicz

  • Autor tematu
  • Forumowicz
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 10 kwiecień 2013 - 15:14

juz sprawdzony i i wymieniany był

Użytkownik mateo5801 edytował ten post 10 kwiecień 2013 - 15:26

  • 0

#9 OFFLINE   majschi

majschi

    Doświadczony Forumowicz

  • Forumowicz
  • PipPipPipPipPip
  • 687 postów
  • Płeć: Mężczyzna
  • Lokalizacja: wielkopolska

Napisano 10 kwiecień 2013 - 17:13

ja bym obstawial zapowietrzenie skoro wczesniej dzialalo
sprobuj zrobic tak
uzupelnij wode w naczyniu wyrownawczym
zakrec zaworek zasilajacy przy bojlerze ( czerwony motylek) nastepnie poluzuj srubunek obok niego i spusc okolo 3-4 litrow wody
oczywiscie wszystko na wylaczonej pompie
pewnie oprocz wody poleci troche powietrza
  • 0

#10 OFFLINE   mateo5801

mateo5801

    Nowy Forumowicz

  • Autor tematu
  • Forumowicz
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 11 kwiecień 2013 - 22:01

niestety nic nie pomogło do boljera dochodzi ciepła woda ale juz z niego nie odpływa i nie ma ciepłej wody w kranie
  • 0

#11 OFFLINE   AdamGuitar

AdamGuitar

    Doświadczony Forumowicz

  • Ekspert
  • PipPipPipPipPip
  • 4256 postów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 kwiecień 2013 - 22:23

sprawdź pompkę, zamknij obieg c.o. i zobacz czy przepchnie wodę. jeśli nic nie pomoże to trzeba sprawdzić drożność i ewentualne zapowietrzenie układu
  • 0
Kierowanie i Nadzory Budowlane w Branży Sanitarnej
Adam Zdrojewski upr. bud GP.IV/8346/153/TO/90-91 KUP/IS2874/01 zakres c.o., wod. kan.,c.t., went. i klim., sporządzanie projektów dla osób fizycznych, kontrola stanu technicznego.
adamzdro13@wp.pl

#12 OFFLINE   AdamGuitar

AdamGuitar

    Doświadczony Forumowicz

  • Ekspert
  • PipPipPipPipPip
  • 4256 postów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 kwiecień 2013 - 22:26

załącz też jakiś schemat instalacji.
  • 0
Kierowanie i Nadzory Budowlane w Branży Sanitarnej
Adam Zdrojewski upr. bud GP.IV/8346/153/TO/90-91 KUP/IS2874/01 zakres c.o., wod. kan.,c.t., went. i klim., sporządzanie projektów dla osób fizycznych, kontrola stanu technicznego.
adamzdro13@wp.pl





Podobne tematy Zwiń

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych