8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 styczeń 2012 - 21:19
Witam,
Jetem użytkownikiem kotła Ariston T2. Mam mały problem z nim, a mianowicie włącza sie co 2 min na ok 30-45 sek. i tak w kółko. Dodam, że ogrzewam nim mieszkanie o powierzchni 33 m2. W pokoju zainstalowany mam termostat. Jesli ktos ma jakies wskazówki jaka moze byc tego przyczyna bede wdzieczny za pomoc. Z gory wszystkim dziekuje.
Pozrawiam serdecznie
Jetem użytkownikiem kotła Ariston T2. Mam mały problem z nim, a mianowicie włącza sie co 2 min na ok 30-45 sek. i tak w kółko. Dodam, że ogrzewam nim mieszkanie o powierzchni 33 m2. W pokoju zainstalowany mam termostat. Jesli ktos ma jakies wskazówki jaka moze byc tego przyczyna bede wdzieczny za pomoc. Z gory wszystkim dziekuje.
Pozrawiam serdecznie
Napisano 27 styczeń 2012 - 22:07
jakie masz grzejniki? nowe aluminiowe? Ile grzejników??
Jaka temperatura ustawiona na kotle? Budynek nowy czy stary?? Parter czy piętro?
Jaka temperatura ustawiona na kotle? Budynek nowy czy stary?? Parter czy piętro?
Napisano 27 styczeń 2012 - 22:40
Grzejniki mam nowe - ocieplony budynek z 2005 r. Mieszkanie znajduje sie na 1 pietrze i mam w nim 4 grzejniki. Co do temperatury na piecu nie potrafię Ci odpowiedzieć ustawione mam na picu w skali od 1 do 9 na 6. Na termostacie 20.
Termostat podłączony na pewno, gdyż jak zwiększam temperaturę piec sie załącza i i odwrotnie.
Dzieki za odpowiedz.
Termostat podłączony na pewno, gdyż jak zwiększam temperaturę piec sie załącza i i odwrotnie.
Dzieki za odpowiedz.
Napisano 28 styczeń 2012 - 01:25
Jeżeli to kocioł dwu funkcyjny to wyłącz funkcję komfort i przestanie taktować. ARISTONY posiadają taką funkcję.
Napisano 28 styczeń 2012 - 08:48
Użytkownik tuz dnia 27 styczeń 2012 - 21:19 napisał
Witam,
Pozrawiam serdecznie
Pozrawiam serdecznie
podkręc temp na kotle do 70st i jesli masz głowice to je zrób na 4-5
Użytkownik automatyk edytował ten post 28 styczeń 2012 - 08:48
Napisano 28 styczeń 2012 - 13:16
Użytkownik jaceksw47 dnia 28 styczeń 2012 - 01:25 napisał
Jjeżeli to kocioł dwu funkcyjny to wyłącz funkcję komfort i przestanie taktować.ARISTONY posiadają taką funkcję.
Dzieki, ale nie bardzo wiem jak wyłaczyc tą funkcje. Czytalem instrukcje i nie widze aby cos tak bylo na temat tej fukcji, Jak mozesz napisz jak to wylaczyc.
Dzieki bardzo, Pozdrawiam
Napisano 29 styczeń 2012 - 23:30
na panelu kotła powinien być taki przycisk,, comfort" jest to przycisk od podgrzewu cwu w wymienniku przepływowym w kotle, jeżeli jest włączony to kocioł pilnuje podgrzewu tego wymiennika, żeby była natychmiast ciepła woda w kranie ale właśnie przez to włącza się co chwilę aby podgrzać ten wymiennik.
Napisano 31 styczeń 2012 - 17:24
na moim kotle tego nie ma. zrobilem tak jak pisal przedmowca. temperatura na piecu 70 grzejniki podkrecone na 5 mimo to ciagle bez zmian.
Napisano 31 styczeń 2012 - 22:23
Czy? kocioł taktuje też kiedy zostanie wyłączony przez sterownik pokojowy