Gdy rozdzielacz 3 (podłogowy) mam zakrecony wszystkie grzejniki grzeja dobrze (i góra i dół włacznie z podłogówką z RTL na rozdzielaczu2)-kocioł ma 60 stopni rozdzielacz 1 na zasilaniu 57 stopni rozdzielacz 2 tak samo).
Gdy otwieram zawory od rozdzielacza 3 robi sie problem, podłogówka na tym rozdzielaczu ma taka temp jaka ustawimy na termostacie ale w rozdzielaczu 2 (który jest od razu nad rozdzielaczem 3) powrót robi sie cieplejszy od zasilania (odpowiednio wtedy spadaja temperatury na nim: zasilanie ok 27st powrót ok 35). Gdy znów zamykam podłogówke grzejniki wszystklie (i rozdzielacza 1 i 2 wracają do normy-zasilanie 57 st. powrót 47). Do dzis nie było zwrotnego na rozdzielaczu 3(nigdy nie instalowałem i nigdy nie było problemów), zanistalowałem go w takiej kolejsnosci jak podpisałem- nie musiałem spuszczac wody z instalacji ale ta kolejnosc nie ma wpływu. Przez 3h było oka ale o 19 klient zadzwonił ze jest jak dawniej.... (podłogówka ok ale grzejniki na dole żle grzeja)
Filtr dzis czyściłem, był straaaaaasznie zabity choc instalacja ma niecały rok. Jutro jak zajade od razu go sprawdze. Problem jest na tyle powazny że we wtorek (za 3 dni) bedzie robiona spaecjalna posadzka, w pomieszczeniach MUSI wtedy byc 22 stC aktualnie jest ok 15. Prosze o szybkie o konkretne odpowiedzi
kabatym.JPG 34,84 KB
144 Ilość pobrań
Użytkownik darek1120 edytował ten post 20 styczeń 2012 - 22:34